Kyllä se vaan on mukava olla tekemättä mitään ja sen jälkeen vielä vähän huilata, ja ottaa vähän sit arskaakin... ;) Tää on niiiin ihanaa!!

Oon kyllä touhuillutkin kaikkea tosi tarpeellista viimeisen kahden viikon aikana kun olen ollut kotosalla. Vauvan vaatteet ja kaikki muu pestävä on pesty. Päätin etten ryhdy silittelemään kuin lakanat, ja sen tein tänään.Vähän olen järjestellyt kaappeja jota pitäisi vielä jatkaa, mutta sekin tuntuu kivalle kun homman voi jättää kesken jos ei jaksa! Oon aika persulaiska jos sille päälle satun. Pakkastakin on tullut täytettyä leipomuksilla ja toivon, että voin ja ehdin leipoa vielä lisääkin kunhan helteet helpottaa, tai noh, en tiedä toivonko helteiden helpottavan sillä tykkään ihan älysti näistä!

Raskausrintamalle...viime viikolla kävin neuvolassa ja kaikki vaikutti olevan kohdillaan. Sain aika erikoisen lomakkeen; sikiön liikeseurantalomakkeen, joo-o...tuntu taas sille, että kuvitellaanko etten huolestuisi jos tyyppi ei täällä sisälläni liikkuisi, tietystihän seurailen vauvan liikkeitä!! Mutta niille tiedoksi, jotka ei lomakkeen käytöstä tiedä, niin joka päivä synntykseen saakka pitää tunnin ajan seurata vauvan liikkeitä ja jos vähintään kymmentä liikettä ei tunne, tulee syödä ja liikkua ja ottaa uusiksi, ja jos ei sittenkään niin yhteys neuvollaan. Mutta tää kyllä liikkuu!! :)

Eilen oli jännitetty ja toisaalta odotettu synnytystapa-arvio. Olin kuullut niin kamalia juttuja, etten voinut kuin pelätä mitä tuleman pitää, mutta onneksi ne oli vain juttuja. Mieheni ei päässyt mukaan joten olin sorkittavana ihan yksikseni. Se mikä teki hommasta vielä astetta jännemmän oli se, että lääkäri oli nuorehko mies. Ekana ultrattiin ja katottiin vauvan koko, ja kaikki muukin oleellinen; virtsarakko, elimet...paino-arvio 2,8-3,0 kg saatiin reisiluun pituudesta, vatsan ympäryksestäja pään halkaisijasta. Varsin hyvän kokoinen kaveri vaikka sf-mitta on mennyt viimeiset kerrat alakäyrillä. Syntymäpainoarvioiksi annettiin 3,5-3,6 kg. No sit se sisätutkimus...sanoisinko, että aika ronski se oli, mutta kyllä siitäkin selvittiin,  ei mitään kammoja jäänyt niin kuin monesta paikasta olen lukenut ja kuullut. Ja mikä tärkeintä koostani huolimatta lääkäri oli sitä mieltä, että ilmanmuuta alatiesynnytystä pidetään oletettavana, joten nyt odotellaan ensimmäistä supistusta! Sukupuolesta ei saanut enää tolkkua sillä vauvan on selkäranka ulospäin joten värkit oli piilossa. Jännätään nyt sit loppuunsaakka tuleeko sieltä neiti niinkuin rakenne uä:ssä arvuuteltiin, vai yllättääko meidät pieni prinssi!

Tämmöistä tänne!

 

Kupu 36+5