Moikka (tämän postin kirjoitin jo reilu vko sitten, mutta vuodatuksen katkoksen vuoksi en päässyt sitä postaamaan..), ja voihan harmi, etten ole saanut aikaiseksi kirjoitella useammin. Jälkeenpäin harmittaa :/ Viimeisen kuukauden aikana on tapahtunut kaikenlaista lähinnä raskausrintamalla, mutta nyt porskutellaan taas hyvissä voimissa eteenpäin.  Ongelmia on aiheuttanut alhainen hemoglobiini ja lievä kohdunlaskeuma, ja siihen vielä lisäksi rakenne uä:ssä todettiin, että istukka on lähellä kohdunsuuta joten sitä tarkkaillaan ja menen ylimääräiseen tarkastukseen rvkolla 28. Tuo kohdunlaskeuma ja istukan sijainti aiheuttaa ilkeetä paineentunnetta alavatsalle, ja tunsin tuossa muutama viikko sitten jopa pientä supistelua. Halusin päästä lääkärin juttusille ja kohdunsuu tarkastettiin ja menoa jatketaan nyt vähän rauhallisemmin. Yritän välttää turhia nostelemisia, ja se tuntuu tehoavan, jesh!!!

Rakenne uä:ssä, rvkolla 21 kaikki tuntui olevan kunnossa vauvan osalta ja istukan paikasta kätilö ei ollut kovin huolissaan, sillä kasvaessaan kuulemma yleensä istukka nousee kohdunsuulta tarpeeksi korkealle, joka mahdollistaa alatiesynnytyksen. Istukan sijainnista johtuen olen tuntenut miedompia potkuja mitä esikoisesta näillä viikoilla (tai sitten muistan väärin J), mutta etenkin iltaisin on jo melkoiset hulabaloot ;) Uä:ssä selvisi sekin, kun kysyin kätilöltä kautta rantain, että kannattaako tyttöjen vaatteista jo luopua, niin vastaukseksi tuli, että ”itse en lähtisi”…

Esikon 2-vuotis synttäribileet juhlitaan tulevana viikonloppuna ja äitillä on ollutkin menun teko kuumana. Noh, noh, menu ja menu, mutta pitää sitä vähän tarjoomisia ajatella. Kyllä 2-vuotias uhmineen on aikamoinen pakkaus, ihana! <3 Napanuora äitistä pitäisi piakkoin katkaista siinä muodossa, että neiti muuttaa omaan huoneeseen nukkumaan. Täytyy vaan myöntää, että ajatus tuntuu vähän kurjalta, mutta varsin hyvin tiedän, että mitä pienempänä sen parempi, ja marraskuu, ja vauva lähestyy uhkaavalla nopeudella.

Nyt lomailen vajaan 2 viikkoa ja nautin uhmakkaan seurasta täysillä J jonka sanavarasto ja puhe tuntuu kehittyvän huikeaa vauhtia. Kolmen sanan lauseet on ihan tavallisia samoin yhdyssanat. Neiti taputtaa hienosti rytmissä, ja leikkii helppoja laululeikkejä. Pottailu on ala-arvoista ja syöminen samoin, äitin kanssa. Ruokapöydässä lähinnä keikutaan ja pelleillään…hermoja koettelevaa.
 
Kupu rv 25 +uhmaikäinen