8kk täynnä!!! Uskomatonta, että olen saanut tuon tytön tähän ikään, ja kaikki hengissä. Harmittaa, etten osaa kirjoittaa omia fiiliksiä niin kuin ne oikeesti on, tämän taidon osaa ehdottomasti Sammakkolammen Katja! Sun blogi on loistavan rehellinen!

Mä voin vasta nyt sanoa, että imetys tuntuu OKlta...siihen menikin 7kk, samoin siihen, että voin sanoa tuntevani tyttäreni! Mulle tämä raskas vauva-aika on ollut erityisen raskas, sillä en ole mikään talvi ihminen ja huomaan, että auringolla ja valolla on uskomaton vaikutus omaan vireys tilaan. Tämän tietenkin nyt neitikin on huomannut ja muuttunut hieman helpommaksi vauvaksi kun äitikin osaa relata. Meitä lykästiin sitten "suuritarpeisella" vauvalla kuten uusimmassa Vauva-lehdessä sanotaan. Kannattaa muuten haalia tuo lehti (3/2011) kätösiin jos omaa haastavan vauvan - kannustava artikkeli. Ehkä se tästä helpottaa.

Mennyt viikko ollaan sairasteltu flunssaa ja nyt iski sitten eka korvatulehduskin päälle, joten se on taas aiheuttanut inhottavaa kärttyisyyttä :/ 

Meistä on kehkeytynyt myös oikeita reissaajia, ja sekös on äipästä mukavaa. Myös neiti on tottunut olemaan ryhmässä ja tykkää selkeesi katella ja ihmetellä menoa kodin ulkopuolella. Kätsää on myös se, että jos unilta herätään kesken menon, selkänojan voi nostaa pystyyn ja taas matka jatkuu. Päiväunet on alkaneet vakiintua niihin kaksiin; aamusta pikaunet ja iltapäivällä 1-3h. Joskus vielä lähdetään iltaruuan jälkeen kävelylle ja siinä samalla saa vielä nokkaunet jos tarvis on. Huono nukkuja tämä tapaus on, tai oikeestaan taistelee unta vastaan vaikka kuinka nukuttaisi. Enää en ole jaksanut pitää kirjaa siitä kuinka kauan mulla menee päivisin nukuttamiseen aikaa, mutta pahimmillaan varmasti sitä meni 2-3h/pv. Kateellisena katson äitejä joiden vauvat "vaan" nukahtaa kun nukuttaa - meillä ei...

Meillä tissimaito on edelleen tosi POP, ja kummastelen ruokamääriä joita meillä syödään, siis tosi vähän mielestäni. Kai se tissimaito vielä ottaa niin suurta osaa, että muuta ruokaa ei vaan enää mahdu. Nopeasti sulavan tissimaidon imuttaminen tietää vielä 2-3 yösyöttöä :(  Neljä kertaa päivässä tarjoan muuta ruokaa + joka ruuan päälle tissimaitoa, välipala on edelleen pelkkää tissimaitoa.

Iltanukutus tapahtuu myös tissillä, ja kuumeisesti pohdin kuinka siitä päästäisiin eroon?! Mä en voi iltaisin lähteä mihinkään kun neitiä ei saa muuten nukkumaan, pyh!!! Jotain positiivista ollaan katkonaisiin öihin saatu, sillä välillä neiti nukkuu kolme hyvää pätkää ja joskus hyssyttelen sen myös omaan sänkyyn (keinutassujen avulla) jos olen varma, ettei nälkä voi olla. Mutta on meillä vielä pitkä matka siihen, että tyttö saataisiin nukkumaan ilman tissittelyjä ja omaan sänkyyn..huh,huh. Nuo keinutassutkin on vähän huono homma kun se niihin tottuu, mutta parempi ne, kuin aina joka herätykseen tissisuuhun.

Tulipas kaikenlaista sekavaa kirjoitettua, mutta tällaista meille. Kesää me odotetaan ihan älyttömästi.

Ai niin, tämä 8kk neiti ei vielä liiku juurikaan vaan vaatii säännöllistä siirtopalvelua. Hän tykkää kovasti istua lattialla ja leikkiä siinä, mutta mihinkään ei siitä liiku, vähän yrittää leluja tavoitella. Mahallaan ei juurikaan viihdy.