Meillä on kai elämä saanut sen kuuluisan rytmin joka voi muuttua taas huomenna J Sitähän se on vauvan kanssa!! Mutta ei kai sitä voi kiistää, että jonkunlainen rytmi on jo olemassa, tuleehan ensi viikolla 7kk täyteen.

Meillä on päiväunet jonkunlaisessa murroksessa, sillä neiti ei aina enää suostu nukkumaan iltapäikkäreitä. Olenkin monilta yrittänyt kysyä milloin iltapäikkärit on jääneet pois!? Onhan ne vähän hankalat. Meillä neiti on melko vähäuninen vauva, ainakin musta siltä tuntuu, vaikka toisaalta toivon, että pian oltaisiin vain yhdissä päikkäreissä, sillä nukuttaminen 3-4 kertaa päivässä ei ole mitään herkkua. Aamupäikkärit on helpoimmat, ja ne nukutaan kymmenen maissa. ”Pitkille” päikkäreille käydään puolenpäivän jälkeen ja niiden kesto on huomattavasti vähentynyt, pari tuntia on melko vakiintunut aika. Jaksaako teidän samanikäiset olla iltaan (klo 19.30-20?) asti hereillä jos jo kolmen pintaan ovat heränneet päikkäreiltä? Jotain positiivista iltapäikkäreiden pois jäännissä on se, että neiti nukahtaa tissille lähes heti, mutta jatkuvaa viihdytystä se ilta sitten on. Kun tuntuisihan ne vähän tyhmältä alkaa nukuttaa tuon ikäistä puol seiskalta päikkäreille. Yöt on myös helpottuneet ja jokaiseen inahdukseen ei tarvita enää tissiä!!! Jeeee!! Tissille neiti herää pari kertaa yössä. Alkuyö on kaikkein levotonta. Niin, ja nyt neiti nukkuu pääasiassa kyljellään tai mahallaan. Söpö peppu pystyssä nukkuva ihanuus!!! <3

Ruokailusta..joka on edelleen haastavaa. Haastavaksi siinä tekee se, etten tiedä kuinka paljon sitä antaisin ja kuinka useasti. Kun joka paikassa toitotetaan, että pitäisi pyrkiä viiteen ateriaan päivässä (ja jos netistä lukee tän ikäisten muiden ruokamääristä, niin huh, ihan mahdottoman suurilta kuulostaa)…meillä ainakin tykätään (taas) vielä niin paljon tissimaidosta, että muuta ruokaa tarjoan vasta kolmesti päivässä. Aamulla syödään puuroa ja sosetta (max desi menee), päivällä pieni pilttipurkki lihakasvissosetta ja illalla viiden-kuuden aikaan toinen puuro tai kasvissose ateria. Jokaisen aterian päälle tarjoan tissiä ja välipalaksi on tarjolla vain tissimaitoa J. Ruuan määrässä on haastavaa se, että välillä neiti söisi ihan mahdottomasti ja kun hän kuitenkin imuttaa tissiä jälkkäriksi, niin puklaamiseksi se sitten menee. Neiti ei siis osaa lopettaa syömistä kun pitäisi, ja vaikea sitä mun on keskenkään lopettaa kun toinen suutaan aukaisee.  Yleensä pidän puolentunnin paussin ruuan jälkeen ennen kuin annan tissiä.

Tässä varmaan päällimmäiset kuulumiset nyt meiltä. Ensi viikolla 7kk neukkis J

Niin, ja tietenkin tärkein viimeaikojen juttu on HAMMAS, joka puhkesi viime viikolla. On sitä odotettu ja itketty :/ särkylääkettäkin jouduin antamaan useana päivänä. Siitä tuli hyvä olo äidillekin kun osasin tulkita lasta ja lääkitä!

(6kk mitat: 66cm ja 8655g)