Moikat! Pari viikkoa sitten (rv 28+0) kävin istukanpaikan tarkastus ultrassa. Ultrasta sain hyvät uutiset paikan suhteen, sillä istukka oli siirtynyt tarpeeksi kohdunsuulta, ja alatiesynnytys pitäisi sen suhteen olla mahdollinen. Paikka tuli tarkastettua erikoistuvan ja erikoislääkärin toimesta. Erikoistuvalääkäri ilmoittikin, että ei ole kovin ultraillut ja siltä se juuri vaikuttikin. Helpotukseksi erikoislääkäri tuli asian tarkastamaan ja siitä kuvasta tyhmempikin ymmärsi, että hyvältä näytti. Molemmat lääkärit katsoivat myös vauvan kokoa, ja "harjoittelija" sai joidenkin mittausten perusteella vauvan koon vastaamaan vain viikkoja 23+ ja joidenkin 27+. Erikoislääkäri mittasi vain reisiluun ja pään, ja vauva vastasi hänen mukaan 27+ viikkoja, eli vähän pienempi mitä viikkoja oikeesti . Painoarvio oli noin 1kg. 

Viimepäivien huolet liittyykin tuohon vauvan kokoon sillä, sf-mitta siirtyi viime neuvolassa (vr 28+6) alakäyrältä alakäyrän alapuolelle...voi huoli!!! Terkka kyllä tutki vauvan paikan ennen mittausta, ja niin kuin arvasinkin, vauva on kohdussa poikittain, ja näin ollen (kuulemma) sf-mitta on pienempi. Mitaksi tuli vain 22cm. Mutta voi tätä huolta. Onneksi pääsen tulevana keskiviikkona vielä lääkärintarkastukseen ja yritän tivata itselleni kontrolliaikaa painoarvio ultraan, muuten menen yksityiselle! Entä jos istukka ei toimikaan kunnolla ja vauvan paino ei siksi nouse, vai onko kohtu vaan niin alhaalla, että vauva on ihan tuolla lantiossa?! Vatsanihan tosiaan on silminnähden tosi alhaalla, mutta sisältö vaikuttaa erittäin touhukkaalta! Se lienee erittäin positiivista!!

Lisähuolta tuo vielä se, että hemoglobiini oli enää 103, raudan syönnistä huolimatta!! Olen popsinut Obsidania jo koko kesän...Nyt vaihdoin omatoimisesti rautavalmisteen Obsidanista nestemäiseen  Floradixeen ja toivottavasti se laittaa hempan nousuun! Voitte vaan kuvitella kuinka väsynyt olen!

Kollega töissä sanoi itsensä irti ja nyt teemme kahteenpekkaan kolmen työt ja illalla kotona odottaa tempperamenttinen uhmaikäinen...nyt sain vielä kunnon flunssankin, niin...niiin. VÄSYTTÄÄÄÄÄ. Huomisen taidan olla kotona ja harkitsen vakavasti, että pyydän vähän saikkua.

Kupu 29+5