Kylläpä aika juoksee vauvaperheessä! Synnytyksestäkin lupasin tulla kirjoittelemaan, mutta eipä vieläkään ole sellainen fiilis, että lähtisin siihen, joten kerronpa mitä meille nyt kuuluu.

Neiti täytti sunnuntaina kuukauden, ja melkoista edistystä tämä kuukausi on ollut, eihän meillä enää kohta ole pikkuvauvaa! Joitain vaatteita on pitänyt jo siirtää syrjään sillä neiti kasvaa super vauhtia! Rytmiä meillä tietenkään ei vielä ole, mutta jotain pystyy joskus ennakoimaan eli siis jos neiti on kukkunut pitkään päivällä hereillä hän todennäköisesti nukkuu pian jopa 3h päikkärit. Sen verran voi sanoa, että on rytmiä, että aamupäivällä nukutaan yleensä yhdet pidemmät unet samoin iltapäivällä, ja ilta-aika on usein arvoitus. Illat (klo 19 à) on aikamoista kiukuttelua, yleensä (eilen illalla neiti teki poikkeuksen). Tämä tapaus on vaativa nukutettava, ja neiti vaatii jatkuvaa liikettä tai kanniskelua nukahtaakseen, joskus jopa puolilleyöille saakka! Tämä on tällä hetkellä rankinta! Meillä on miehen kanssa sellainen jako, että hän hoitaa vauvaa iltayön ja minä herään aamulla aikaisemmin, jos vauva näin tahtoo J. Mulla on varmaan vielä joku työrytmi päällä, sillä vaikka yö olisi mennyt kukkuessa en saa, enää unta jos olen syöttänyt vauvaa kuuden-seittemän aikaan. Yöllä vaihdetaan vaippa kerran kun vauva on syönyt. Meillä syödään yöllä yleensä kerran tai kaksi, riippuen siitä miten alkuillasta on tankattu. Vauva on hyvin ”syöneennäköinen”! 1,5 vkoa sitten neiti painoi 4280g, joten nyt varmaan on jo yli 4,5 kiloa. 

Mulla tulee maitoa hyvin ja se näkyy niin vauvassa kuin minussakin – vauva pulskistuu ja äippä kuihtuu. Raskauskiloa on jäljellä enää 1. Paino tippui ekojen viikkojen jälkeen synnytyksestä 5kg! Joten nyt uskon sen, että jos vain pystyy imettämään, kilot karisee itsestään!

Kirjoittamista olisi ihan älysti, mutta eiköhän tässä tullut tärkeimmät.

Lyhyesti vielä;

Sitteri ja tissimaito on ihan pop!

Leikkimatto alkaa kiinnostaa päiväpäivältä enemmän!

Silmät ei enää pyöri kuin hedelmäpelissä.

Mummon joka viikkoinen vierailu on myös pop, etenkin äipän mielestä (äiti on ihan paras!!!)

Me nautiskellaan vielä 1,5 viikkoa myös isin läsnäolosta kotona päivisin, sitten koittaa uusi arki.