Viimeyö: nukkumaan puolentunnin taistelulla klo 21.30, nukkuu klo 3.50 asti kunnes alkaa pyöriminen- en reagoi. Klo 4.00 alkaa huuto jota tainnutan silittelemällä, hyssyttelemällä, laulamalla ja maidolla klo 4.50 asti. Tyttö huutaa täyttä 4.50-5.10. Kamalaa. Luvutan ja otan tytön syliin, annan vielä kauramaitoa, ei auta- keinutassut oli pakko ottaa käyttöön ja tyttö nukahti 5.25. (Ihan muuten vaan tiedoksi, että sain tuon 20min huudon aikana ehkä hetken nukuttuakin!) Tää oli hyvin tavallinen yö meillä. Joskus taas pelkään öitä sillä 1-2h hereillä olo karjuvan lapsen kanssa ei ole herkkua, sanoisin sen olevan kidutusta.

Mitäs muuta…yöimetykseen ei palattu, ja muutenkin päiväimetyksetkin alkaa olla varsin muodollista puuhaa. Tarjosin tuossa kuukauden päivät kolmesti päivässä, mutta nyt enää päivällä ja illalla. Meillä on edelleen tämä maito-ongelma, eli tavismaitoa tyttö ei vielä kestä. Sitkeästi syötän jo raejuuston ja piimän lisäksi jugurttia, ja muksu maitojuomaa (jossa maidon proteiini on pilkottu pienemmäksi) tutteli2:n seassa. Eli neuvolantäti käsi vaihtaa kauramaidon tutteliin siihen saakka kun päästään uudelleen lääkärille puhumaan tästä maitojutusta. En tiedä olisi tarpeellista juottaa tuttelia?! Nyt sen perustelen vain sillä, että neiti teki tuossa kuukausi sitten stopin syönnille, ja sepä onkin ollut viime viikkojen suurin murheenaihe. Se ei syö!!! Niin hyvä syötinen kun on ollut, niin nyt syömisetkin on varsinaista taistelua, ja tuskaa. Yhdessä vaiheessa tepsi sormiruoka, mutta nyt ei oikein sekään. Etenkin kun istutaan omassa syöttötuolissa, niin suu pysyy visusti kiinni, ja pää kääntyy kiireesti pois. Huh! Kai sitä ruokaa vähän uppoaa, kun tulee sitä uloskin, mutta ei riittävästi! Omaan vaakaan ei varmaan pitäisi paljoa uskoa, mutta silloin kk sitten tyttö painoi 10kg, ja nyt se näyttää 9,8kg… (neuvolassa 1v: 73cm ja 9990g)

Ruokailusta vielä sen verran, että ruokavalio alkoi kovaa vauhtia laajeta kun saavutettiin 1 vuoden pyykki. Kaikkea maistellaan! Ja yritetään kovaa vauhtia siirtyä samaan ruokaan tai ainakin vähentää purkkiruuan määrää. Vähän siitä syönnin vähenemisestä; ennen meni lähes iso 1 purkki/ruokailu, nykyään en saa edes puolta menemään :/

Kesä on ollut niin hulinaa ja menoa, että päiväunet on varsin vaihtelevat. Joskus vielä kahdet, mutta yksilläkin pärjää, jos on oikein touhua aamupäivällä.

MÄ oon ollut taas varsin loppu tähän touhuun, nuo yöt kun on ihan kamalia ja syöminen yhtä tuskaa! Vaikkakin viime viikolla tyttö nukkui EKAN kokonaisen yön, ja moni sanoo, että tuskin tässä yhteiskunnassa lapsi nälkään kuolee…