Jep, eli ensi viikolla meidän neidille tulee täyteen viisi kuukautta. Tämä alku kun on ollut jonkunlaista tahkoamista, niin vaikea sanoa, onko aika mennyt nopeasti vai hitaasti. Niin kuin varmaan olen jossain kirjoituksessa maininnut, että toisaalta odotan aika paljon, että neiti olisi  isompi, mutta toisaalta kaikki niin hehkuttaa sitä vauva aikaa, että siitä pitäisi nauttia...

Viimeinen kuukausi on ollut melko rankka tälle äipälle, sillä meidän prinsessa tahtoo öisin nukkua tissi suussa, eli yhtä kuin, että minä en juuri nuku. Lopun voitte arvata!!! Väsymys on välillä ihan kamalaa ja vaan itkettää... :( Joulukuun alussa aloitettiin kiinteiden syönti sen toiveissa, että varmistuttaisiin siitä, että neiti ei öisin ainakaan nälkää huutaisi. Tai oikeestaan ei se edes huuda, vaan ähisee ja puhisee ja hamuaa tissiä, ja rauhoittuu saman tein kun saa tissin suuhun. Alkuyöstä vaikuttaa, että syö tissit tyhjiksi, mutta sitten loppu yö onkin tissittelyä. Oispa tää jokin kehitysvaihe! Onko muilla samaa? Niin ja meillähän tuttia ei huolita, pikemminkin jos tarjoo tutia alkaa armoton huuto.

Nyt kun ollaan kiinteitä maisteltu, yritän systemaattisesti jokaisella syöttökerralla tarjota pullosta vettä, josko se pullo vielä saataisiin käyttöön ja tälle äipälle omia menoja :) Syömisestä vielä sen verran, että me aloitettiin persikalla ja päärynällä ja viikonverran ollaan syöty nyt jo bataattiakin, myös luumua on syöty, ja kaikki uppoaa erittäin hyvin. Pari viimeistä päivää olen antanut kiinteää ruokaa jo 2 kertaa päivässä, 11 maissa bataattia ja illalla jossain välissä hedelmäsosetta. Kun vaan tietäisi kuinka paljon ruokaa saa antaa?! Mitään merkkejä siitä, että "enää ei uppoa" ei neidiltä ole tullut. Olen antanut ehkä noin 0,5 dl per kerta..liekkö liian vähän kuitenkin.

Sitten kyssäri; oletteko vieneet vauvanne tuonne pakkaseen (20 asteeseen) nukkumaan? Meillä on nukuttu vielä oikein hyvin 15 asteessa, mutta siitä ylöspäin vähän arveluttaa...

Jotain positiivistakin!!! Neiti on tosi tyytyväinen ja hymyilevä kun masu on täynnä ja kun nykyään äiti tietää milloin pitää laittaa päikkäreille, niin neidistä on tullut vieläkin tyytyväisempi. Meillä nukutaan kahdet tai kolmet päikkärit. Jos iltapäivällä uni maistuu neljään-viiteen ei enää illalla unia tarvita.

Mukavaa joulunodotusta kaikille!!