Tää tuntuu ihan uskomattomalle, että enää kuukausi laskettuunaikaan!!! Viikko on vierähtänyt jo äitiyslomalla ja ihme kyllä energiaa tuntuu (vielä) olevan. Olen viikon aikana tehnyt vaikka mitä!! Tähän väliin pitää tietysti lisätä, että esikoinen on päivät hoidossa mikä mahdollistaa kaiken tekemisen. Heti ensimmäisenä älomapäivänä (5.10.) pesin ensimmäisen koneellisen vauvan pyykkiä, koko pyykki rumba tietysti alkoi siitä, että kokosin pienet vaatteet; siskon tytöllä lainassa olleet, esikoisen äpakkauksen pienimmät ja tulokkaan oman pakkauksen vaatteet. Niitä muuten on!! Harsojakin varmaan 20 kpl:tta! :) Pakkauksen vaatteita en ole antanut edes lainaan sillä haluan säästää lapsilleni kokonaiset pakkaukset. Kuitenkin se henkii sitten sitä aikaa, ja ehkä tulevaisuudessa he voivat pukea omia lapsiaan niihin vaatteisiin. Aarteita siis :)

Raskausrintamalla ei ole kovin paljoa kerrottavaa. Sf mitta kyntää alakäyrällä ja nyt vihdoin pääsen yleisen kautta tarkastuttamaan vauvan kasvun. Viimeksi kasvu tarkastettiin (kävin yksityisellä) viikon 32 paikkeilla ja silloin kaveri vastasi viikkoja, ollessaan reilun 1,4 kg. Menen tulevalla viikolla (rv 37) ultraan. Tuli vähän sellainen fiilis, että "otetaan pois jos ei mahassa kasva...". Kassotaan ;) Oma olo on tällä kertaa aika luottavainen, kuitenkin. Ei esikoisestakaan maha tätä suurempi ollut ja yli 3 kiloisen punnersin ulos. Enemmän tällä hetkellä arveluttaa vauvan asento, mutta sekin selviää sitten.

Tämä viikon neuvolakäynnillä puhuimme paljon myös esikoisen uhmasta joka on toisinaan aika rankaa, mutta olen huomannut, että kun itse olen pirteämpi jaksan ollan johdonmukaisempi, ja jotenkin senkin kanssa elo tuntuu nyt paremmalle. Neukkis antoi hyvin vinkin (jonka kyllä tiesin, mutta heräsin sitä noudattamaan taas tiukemmin), että jos ei ole vaihtoehtoja, ei saisi edes asettaa kysymystä, esim. jos uloslähtö on hankalaa, ei pidä sanoa, "puetaanko?" vaan "nyt puetaan". Ja toisaalta, jos on vaihtoehto, silloin voi kysyä, "otatko viiliä vai jugurttia". 

Hb:kin oli lähtenyt nousuun!! Jesh!! Vielä ei juhlita luvuilla, mutta 114 on nyt hyvä! Vaihdoin (taas) läähettä ja nyt on käytössä Combiron valmiste jonka kanssa ei tarvitse miettiä syömisiä, voi ottaa ruokailun yhteydessä. Määräkin on pieni, nestemäistä kylläkin. SUosittelen.

Kaveri on kova puskemaan. Ei supistele, vielä! ;)

Tänään tehtiin perusteellisempi siivous, vielä kun jaksoin. Ompa hyvä mieli :)

Kupu rv 36